امام جمعه شاهینشهر بیان داشتند: اگر فسادی در جامعه گسترش یافت، بر همه واجب است با عمل به فریضه امر به معروف و نهی از منکر به مقابله با فساد بپردازند.
ایشان افزودند: عمل به این فریضه الهی واجب کفایی است و همگان باید به آن عمل کنند، مردم در اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر وظیفه دارند با تذکر لسانی عمل کنند و هرگونه برخورد با منکرات را به افرادی که از طرف حکومت انتخاب میشوند، بسپارند.
امام جمعه شاهینشهر خاطرنشان کرد: نخبگان جامعه نیز وظیفه دارند با تشکیل اتاقهای فکر، این دستور الهی را در جامعه نهادینه کنند.
ریاست ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان شاهین شهر و میمه به این پیام تاریخی امام حسین(ع) اشاره کردند که «من برای اصلاح امت جدم و اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه قیام کردم که دارد فراموش میشود»، برخی از مردم در جامعه کمتر به این فریضه الهی عمل میکنند.
حاج آقا ملکیان تصریح کردند: با همگانی شدن این دستور دینی، معروفها در جامعه گسترش خواهند یافت و با منکرات در جامعه مقابله خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین استاد حسینی قمی کارشناس اخلاق برنامه سمت خدا وسخنران ویژه همایش امر به معروف و نهی از منکر بیان داشت: مردم از عملکرد نظام بانکی ناراضی هستند، در حال حاضر با بررسی عملکرد نظام بانکی کشور مشاهده میشود که عملیات بانکداری بدون ربا در واقع در بسیاری از بانکها در حد اسم باقی مانده و تا به امروز عملیاتی نشده است.
حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن حسینیقمی در همایش امر به معروف و نهی از منکر شهرستان شاهینشهر و میمه اظهار کرد: برخورد همراه با صمیمیت، تأثیرگذاری فریضه امر به معروف و نهی از منکر را در بین مردم بیشتر میکند.
ایشان افزودند: پیامبر اکرم(ص) وقتی میخواستند گروهی از صحابه را نصیحت کنند، ابتدا با گشادهرویی و صمیمیت مثالزدنی ده بار برای آنها دعا کرده و سپس صحابه را به رعایت تقوا سفارش کردند.
کارشناس اخلاق برنامه سمت خدا به سیره حضرت امیرالمؤمنین(ع) در اجرای صحیح این فریضه الهی اشاره و خاطرنشان کرد: وقتی امام علی(ع) شنید که گروهی از سپاهیانش به لشکر معاویه در جنگ صفین دشنام میدهند، از سپاهیانش خواست به جای دشنام به سربازان لشگر دشمن در حق آنان دعا کنند.
ایشان ادامه داد: امام حسین(ع) هم زمانی که در آخرین لحظات شهادت بود از نصیحت کردن دلسوزانه دشمنانش دست نکشید، چون هدف حضرت سیدالشهدا( ع) اصلاح مردم با اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر بود.
استاد حسینیقمی با اشاره به حدیثی که «هر که مسلمانی را به خاطر گناهی که کرده است به جای نجات دادن، او را سرزنش کند، خداوند او را پیش از آنکه بمیرد به همان گناه مبتلا میکند»، تأکید کرد: بعضی افراد با ساخت کلیپهای تصویری و صوتی به دنبال افشای اسرار و ریختن آبروی دیگران، از طریق فضای مجازی نباشند که گناه بزرگی است.
ایشان در بخش دیگری سخنانش به شناخت منکرها در جامعه اشاره کردند و گفتند: پدیده بدحجابی و پیامدهای بعدی آن، حوادث بیشمار رانندگی در کشور، وجود 10 میلیون فقیر مطلق و 20 میلیون بدمسکن در کشور، به تأخیر افتادن ازدواج 12 میلیون پسر و دختر در کشور و گرفتار شدن بسیاری از خانوادهها، سازمانها و ادارات به تجملگرایی از موارد منکر در جامعه است که آمران به معروف و ناهیان از منکر برای مقابله با آن باید فرهنگسازی کنند.
کارشناس اخلاق برنامه سمت خدا ابراز داشت: مردم از عملکرد نظام بانکی ناراضی هستند، در حال حاضر با بررسی عملکرد نظام بانکی کشور مشاهده میشود که عملیات بانکداری بدون ربا در واقع در بسیاری از بانکها در حد اسم باقی مانده و تا به امروز عملیاتی نشده است.
ایشان مصداقهای دیگر منکرات را در جامعه اینگونه یادآوری کردند: شورای شهر تهران در نخستین مصوبه خود دستور هزینه یک میلیارد تومانی خرید وسایل تشریفاتی و تجملاتی میدهد، در شهر قم 250 میلیارد تومان برای احداث قطار هوایی هزینه میشود اما به علت اینکه مسافر ندارد، افتتاح نمیشود.